Επαγγελματική Εκπαίδευση Νοσηλευτών

DEKRA Expert Migration HealthCare - 
Εκπαίδευση Νοσηλευτών

Το DEKRA Expert Migration HealthCare είναι ένα πρόγραμμα επαγγελματικής εκπαίδευσης που αφορά στην  κατάρτιση νοσηλευτικού προσωπικού.

Σκοπός του προγράμματος είναι η αναγνώριση του πτυχίου και η τοποθέτηση ξένων νοσηλευτών σε κλινικές, κέντρα αποκατάστασης και  φροντίδας στη Γερμανία.

Η ολιστική μας προσέγγιση συνδυάζει ένα δομημένο μοντέλο πρόσληψης και συνεχούς εκπαίδευσης, με το οποίο καθοδηγούμε διεθνές νοσηλευτικό προσωπικό μέχρι την επίσημη αναγνώριση του επαγγέλματός τους στην Γερμανία.

Το  Expert Migration HealthCare αναπτύσσεται δυναμικά και ήδη περισσότεροι από 4.000 νοσηλευτές προετοιμάζονται στα εκπαιδευτικά κέντρα της DEKRA σε διάφορες χώρες, όπως στη Σερβία , στην Αλβανία, στη Βοσνία-Ερζεγοβίνη, στη Βόρεια Μακεδονία, στην Ουκρανία, στις Φιλιππίνες, στο Μεξικό και στη Βραζιλία.

Η προσέγγιση μας: Προσλήψεις μέσω προσόντων

Σκεφτόμαστε πέρα από τα εθνικά μας σύνορα και δημιουργούμε πρόσβαση σε μια μεγάλη ομάδα ειδικευμένων επαγγελματιών. 

Ως "πρόσληψη μέσω προσόντων" νοείται η γλωσσική και επαγγελματική προετοιμασία των ήδη καταρτισμένων νοσηλευτών για την γερμανική αγορά εργασίας.

Οι μελλοντικοί νοσηλευτές παρακολουθούν ένα πρόγραμμα εκπαίδευσης διάρκειας 15 μέχρι 18 μήνες στη χώρα τους και ολοκληρώνουν τη γλωσσική κατάρτιση τους με το πιστοποιητικό telc της γερμανικής γλώσσας (B1+B2 Pflege). Στο τέλος των γερμανικών μαθημάτων Β1 + Β2 Pflege (πτυχίο telc) οι υποψήφιοι μας μιλούν την γερμανική γλώσσα και περνούν την ειδική εξέταση για αναγνώριση.

Η DEKRA όχι μόνο προετοιμάζει επαγγελματικά το νοσηλευτικό προσωπικό για την εργασία τους, αλλά οργανώνει επίσης όλη την γραφειοκρατική και νομική διαδικασία της αναγνώρισης πτυχίου, έκδοση θεωρήσεων και άδεια εξασκήσεως επαγγέλματος.

Το συνολικό πακέτο είναι ελκυστικό και επιτυχημένο για όλους εκείνους που θέλουν να εργαστούν ως νοσηλευτές στη Γερμανία, προκειμένου να ξεκινήσουν ένα νέο επαγγελματικό μέλλον με άριστες προοπτικές και κοινωνική άνοδο. Παρόλα αυτά: απαιτείται πολλή ενέργεια, δέσμευση και επιμονή μέχρι να φτάσει ο υποψήφιος στο επίπεδο να αναχωρήσει για την Γερμανία.

Ποιος είναι ο ρόλος της DEKRA Akademie ΕΠΕ;

Η ιδέα πίσω από αυτό είναι να προετοιμαστούν οι συμμετέχοντες, οι οποίοι έχουν ήδη γλωσσική και πρακτική επάρκεια στις χώρες καταγωγής τους σε ένα ειδικά σχεδιασμένο πρόγραμμα εκπαίδευσης τριών εβδομάδων.

Μετά το τέλος της εκπαίδευσης προσέρχονται στην Γερμανία για τις τελικές εξετάσεις στην θεωρία και την πρακτική. Στο εκπαιδευτικό μας κέντρο διδάσκονται ειδικές γνώσεις νοσηλευτικής, ανατομίας, παθολογίας, φαρμακολογίας και ψυχολογίας. Η ομάδα της DEKRA Akademie ΕΠΕ, παρέχει όλο το απαραίτητο υλικό για την εκπαίδευση στις κατά τόπους χώρες για τους υποψηφίους που εκπαιδεύονται εκεί.

Για τον σκοπό αυτό στο εκπαιδευτικό μας κέντρο απασχολούνται νοσηλευτές, βοηθοί ιατρικών εργαστηρίων, φυσιοθεραπευτές και βρεφονηπιοκόμοι οι οποίοι με τις γνώσεις και την επαγγελματική του εμπειρία εξασφαλίζουν ένα ανώτερο επίπεδο σπουδών, έτσι ώστε οι υποψήφιοι να επιτύχουν στις εξετάσεις πιστοποίησης για την απόκτηση της άδειας ασκήσεως επαγγέλματος στην Γερμανία.

Μέχρι το τέλος του 2020 είχαν εκπαιδευτεί περίπου 3.000 νοσηλευτές από τους οποίους οι 2.000 προέρχονται από την Αλβανία, 750 από την Σερβία και οι υπόλοιποι από άλλες χώρες όπως Κόσσοβο, Β.Μακεδονία και Μεξικό.

© Dekra Akademie. All rights reserved. Design by Digitanet.