Η Democritus Racing Team στο σεμινάριο ηλεκτροκίνησης της DEKRA

H DEKRA, o μεγαλύτερος μη-εισηγμένος φορέας Δοκιμών, Επιθεωρήσεων και Πιστοποιήσεων (TIC) παγκοσμίως, μέσω της θυγατρικής DEKRA Akademie ΕΠΕ, εκπαίδευσε και προετοίμασε τη Democritus Racing Team (DRT) Formula Student Team, με το νέο σεμινάριο ηλεκτροκίνησης, για τη συμμετοχή τους  σε παγκόσμιους πανεπιστημιακούς διαγωνισμούς.

Όταν η οδική αγωνιστική ασφάλεια συναντά την ηλεκτροκίνηση 

Η Democritus Racing Team έχει ήδη σημαντική παρουσία σε εκθέσεις και διαγωνισμούς, τόσο εντός Ελλάδας όσο και στο εξωτερικό, προβάλλοντας με τον καλύτερο τρόπο τις δράσεις του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης. Παράλληλα, έχει ήδη ξεκινήσει να πραγματοποιεί διαδικασίες που στοχεύουν στην εξέλιξη της ηλεκτροκίνησης, κατασκευάζοντας ηλεκτρικό μονοθέσιο τύπου Formula 1 και φροντίζοντας ταυτόχρονα την κατάρτιση της ομάδας σε θέματα ασφάλειας για την εργασία τους.

Έτσι, ήταν αναγκαία η εκπαίδευση των μελών της ομάδας σε θέματα που αφορούν τις βασικές αρχές πάνω στη λειτουργεία, επισκευή, συντήρηση και ασφάλεια των ηλεκτρικών οχημάτων και γενικότερα της ηλεκτροκίνησης. Η DEKRA διαμέσου της ειδικής εκπαίδευσης στις μοναδικές απαιτήσεις ασφάλειας των ηλεκτρικών οχημάτων,  προσέφερε ένα ολοκληρωμένο σεμινάριο ηλεκτροκίνησης με πιστοποίηση, ανταποκρινόμενη στις ανάγκες της νέας τεχνολογίας. Οι φοιτητές που συμμετείχαν είναι πλήρως καταρτισμένοι στις λειτουργίες των ηλεκτρικών οχημάτων, στην επισκευή και συντήρησή τους, στην ρυμούλκηση και ανάκτηση, στην εργασιακή ασφάλεια και υγεία, και τέλος στην ηλεκτροτεχνολογία. 

Το νέο σεμινάριο ηλεκτροκίνησης της DEKRA 

Η DEKRA αντιλαμβανόμενη τη μετάβαση στην ηλεκτροκίνηση και τις ανάγκες στην εκπαίδευση για την ασφαλή χρήση και λειτουργία ηλεκτρικών, υβριδικών και οχημάτων καυσίμου, παρέχει πιστοποιημένα σεμινάρια προσαρμοσμένα στις ανάγκες κάθε εταιρίας. 

Με την αφορμή αυτή, έχει σχεδιάσει ένα νέο τελευταίας τεχνολογίας σεμινάριο ηλεκτροκίνησης, το οποίο μεταφέρει όλες τις απαραίτητες γνώσεις που χρειάζονται οι χειριστές, προμηθευτές, οδηγοί, επισκευαστές, τεχνικοί και όλοι οι ενδιαφερόμενοι που επιθυμούν να δραστηριοποιηθούν με τον χώρο της ηλεκτροκίνησης. 

Το σεμινάριο με την Democritus Racing Team είναι το πρώτο που υλοποιείται, ενώ ακολουθούν νέα σεμινάρια, με στόχο πάντα τη διατήρηση της ασφάλειας και με υπευθυνότητα, από τα πρώτα στάδια της δημιουργίας ενός οχήματος μέχρι την ολοκλήρωση και καθημερινή χρήση του. 

Τα σεμινάρια θα ανακοινωθούν σύντομα, στην ιστοσελίδα μας! 

 

 

 

Επικοινωνία

  • Κεντρικό Γραφείο

  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Follow us

Χρήσιμες Πληροφορίες

Αρχείο

© Dekra Akademie. All rights reserved. Design by Digitanet.